zomerbandentest banden advies
Falken Sincera en Michelin Primacy 3 winnen ANWB Zomerbandentest 2018
1 mei 2018
zijkant autoband
Welke informatie geeft de zijkant van een autoband?
5 mei 2018

Nieuwe look voor het Michelinmannetje Bibendum

Michelin reclame-affiche 1898

Michelin reclame-affiche 1898“Nunc est bibendum!”, oftewel Nu is het tijd om te drinken!”. Zo presenteerde het Michelinmannetje zich op een reclame-affiche in 1898 waar hij een glas vol spijkers en glasscherven heft. Het figuurtje, bestaande uit een stapel banden, werd zo’n succes dat de mascotte van Michelin al snel de naam Bibendum kreeg.

Op de Wereldtentoonstelling van 1894 in Lyon bij de stand van Michelin, daar ontstond het idee voor Bibendum. Daar lag een stapel autobanden. Edouard Michelin sr. zou toen tegen zijn broer André Michelin de woorden hebben uitgesproken: ‘Kijk, met armen eraan lijkt het op een mannetje’.

Bibendum is in de loop van de tijd meerdere keren gemoderniseerd. Oorspronkelijk bestond Bibendum uit fietsbanden, omdat dit is waar Michelin mee begon. Later werden dat autobanden. Honderd jaar later, in 1998, werd Bibendum iets slanker en in 2000 betrad het Michelinmannetje zelfs de wereld van 3D.

De evolutie van Bibendum

Recent is Bibendum voor de 9e keer geëvolueerd en kreeg hij weer een nieuwe eigentijdse look, zoals je in de video kunt zien..

Evolutie Bibendum

?
2018