TPMS

Het Tyre Pressure Monitoring System ( TPMS ) meet uw bandenspanning en geeft een signaal af als een autoband een te lage bandenspanning heeft. Daardoor kunt u als autobestuurder de bandenspanning tijdig weer op peil brengen.

TPMS is in auto’s geïnstalleerd die vanaf 1 november 2014 nieuw geleverd zijn. Het bandenspanningcontrolesysteem zorgt ervoor dat u veilig en comfortabel over de weg rijdt en voorkomt onnodig brandstofverbruik en bandenslijtage. Een sensor in de velg meet doorlopend de bandenspanning van uw autobanden.

Momenteel zijn er twee verschillende systemen voor TPMS. Er is een indirect systeem dat werkt via de ABS-sensor van uw auto, welke veel toegepast wordt door Audi, Skoda, Volkswagen en Seat. En er is een direct systeem dat werkt via een druksensor in het wiel. Deze methode wordt vaak gebruikt door Mercedes, Porsche en Renault.TPMS-systeem monteren?

Monteurs van Premio Mario Verkade zijn getraind om beide TPMS-systemen te installeren, controleren en repareren. Bevat uw auto een TPMS-systeem, dan kunnen onze monteurs tijdens de bandenwissel nagaan of het batterijniveau nog voldoende is en of alle sensoren goed werken.

Bij een defecte sensor kan onze monteur dit op vakkundige wijze vervangen. Hij zal een nieuwe sensor aanbrengen in de velg en deze met professionele apparatuur programmeren, zodat de sensor op de juiste wijze met de boordcomputer van uw auto te communicert. Zo meet en weet u altijd de juiste bandenspanning.


Tarief TPMS

TPMS-sensoren zijn er al vanaf € 45. Onze bandenspecialist adviseert u graag over de verschillen en mogelijkheden.

Online afsprakenplanner

Via de online afsprakenplanner kunt u op het door u gewenste tijdstip een afspraak inplannen. Wanneer u op dat moment komt aanrijden, staan onze mensen al voor u klaar om met uw TPMS-syteem aan de slag te gaan. Daardoor kunt u snel en veilig weer verder rijden.

Maak nu online een afspraak